VAD MOTIVERAR MIG ATT STYRKETRÄNA....

publicerat i Allmänt;

DET HÄR MED STYRKETRÄNING SOM ALLTID VARIT SÅÅÅÅ TRÅKIGT....

Jag har nog alltid tyckt att styrketräning inne i gymmet är rätt tråkigt. Jag har alltid föredragit att gå på BODYPUMP som är bra och rolig styrketräning i grupp.

 

Dock vet jag ju hur nyttigt det är att styrketräna. Både i förebyggande syfte men också för att det nog är den träningsform som kan forma kroppen allra bäst. Dessutom hjälper bra styrketräning till att balansera upp ojämnheter i kroppen.

 

Efter mina graviditeter körde jag med PT 2-3 gånger i veckan för att snabbt komma tillbaka i styrka och form. Det gav snabba resultat. Och efter det har jag haft rätt långa perioder där jag tränat med PT en gång i veckan, just för att förebygga skador och orka med alla mina klasser.

 

 För snart 4 månader sedan började jag träna PT med min personliga tränare Nicolas som arbetar hos mig på World Class Vällingby. Vi kör 2 gånger i veckan och huvudmålet är att jag ska bli starkare och bygga mer muskler. Att träna så ”tungt” som vi oftast gör, är just i stunden inte alltid så skönt men efter varje set som jag utfört känner jag mig alltid grymt nöjd och stark. Han får mig alltid att orka nästan dubbelt så mycket mot när jag kör själv. Det som verkligen motiverar mig att försätta träna hyfsat tung styrketräning, är givetvis mycket på grund av att Nico är så pass bra som personlig tränare men också själva känslan av känna att jag börjar bli grymt stark.

 

 

Trotts att jag älskar att träna och ta i kan jag säga med handen på hjärtat att jag ALDRIG skulle träna ens en tredjedel så tungt själv, som när jag tränar med Nico. Det är galet lätt att ”latmasken” inom mig kommer fram när det börjar bli tungt och latmasken säger ofta åt mig att ”vila” rätt snabbt J.

 

Att göra marklyft och knäböj tungt, köra negativa chins, armhävningar m.m. motiverar mig plötsligt väldigt mycket. Jag blir så pass motiverad att jag tänker att jag aldrig kommer att sluta träna med en Personlig tränare. Minst en gång i veckan tänker jag unna mig denna ”ego” tid. Ett PT pass med Nico motsvara 3 egna pass så redan där kan man nästan säga att jag ”tjänar” på att ha en PT J!

 

Idag har jag sanslös träningsvärk efter gårdagens pt träning men ändå kan jag inte låta bli att längta till morgondagens pt pass…. Det kallas väl ändå för motivation J!